Leidinggevende vormen samen met de jeugdleden de basis van Scouting. Het bestuur van de groep biedt de ondersteuning om dat mogelijk te kunnen maken. Het bestuur van een Scoutinggroep is dan ook een belangrijke succesfactor voor een gezonde groep.

De leiding van de speltakken is verantwoordelijk voor de uitvoering van het scoutingspel in een vertrouwde omgeving waarbij de jeugdleden worden uitgedaagd om zichzelf te ontwikkelen.

Het bestuur geeft de speltakleiding waar nodig de ondersteuning en de middelen om dit mogelijk te maken. Daar naast draagt het bestuur ook de zorg voor onder andere de huisvesting, de financiën, de mogelijkheid tot deskundigheidbevordering van de vrijwilligers, interne en externe communicatie en de benodigde groepsmaterialen. Het bestuur is verantwoordelijk voor de activiteiten en het beheer binnen de groep en neemt daartoe de nodige besluiten

Functies:

Binnen Scouting Willem-Alexander Harmelen kennen we onderstaande functies. Klik op een functie om te zien wat deze functie inhoud.