19 maart bereikte ons het nieuws dat Scouting Rhenova was getroffen door een inbraak en vandalisme. Helaas is afgelopen dinsdag ook Scouting Willem-Alexander Harmelen het slachtoffer geworden van een inbraak met vandalisme.

Diverse deuren bleken met zeer veel geweld open gebroken te zijn. Dat het openbreken met veel geweld is gebeurd is niet alleen aan de deuren maar ook aan de muren goed te zien.

Zoals bij elke scoutinggroep het geval is valt ook bij onze groep weinig spullen van waarde te halen. De buit bestond dan ook uit een oud geldkistje waar alleen een paar kompassen in zaten, een paar pakken koekjes, een paar flessen limonade, medailles van de avondvierdaagse, 2 oude GPS-en en nog wat andere kleine spullen. Ondertussen hebben wij flink wat schade en rommel.

Mocht u iets gezien hebben wat kan bijdragen aan het achterhalen van de daders, dan kunt u contact opnemen met de politie (telefoon 0900-8844)

De schade en de rommel

Het opruimen en de eerste reparaties

Woensdag zijn meerdere vrijwilligers druk bezig geweest met het opruimen van alle troep. Ook zijn er inmiddels diverse reparatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Eerdere incidenten

Helaas is dit niet het eerste incident bij ons gebouw. Twee maanden terug hebben we helaas ook al te maken gehad met vandalisme. Daarbij waren alle ruiten van ons gebouw kapot geslagen en was de metalen afdekking van onze kampvuurkuil in het water gegooid.

Ook het volkstuinencomplex naast ons heeft helaas recentelijk helaas tot 2 keer aan toe al te maken gehad met brandstichting waarbij de nodige spullen meegenomen zijn. Vanuit de diverse verenigingen is er bij gemeente Woerden dan ook opnieuw aan de bel getrokken voor het nemen van passende maatregelen om dit voor de toekomst te voorkomen.