Nieuw informatieboekje

Wat is een opkomst en wanneer is zo’n opkomst? Waar koop ik de juiste kleding? Welke spullen zijn er allemaal nodig voor een kamp?

Nu uw kind op Scouting zit heeft u vast een aantal vragen!

Het informatieboekje

Ons nieuwe informatieboekje voorziet u in veel van deze vragen al van een antwoord. De meest recente versie van het informatieboekje is hier te downloaden.

Toch nog een vraag?

Zijn er na het lezen van dit informatieboekje nog vragen, dan horen we het natuurlijk graag. Hiervoor kun je natuurlijk terecht bij de leiding van het speltak maar ook bij de bestuursleden.

Open Dag 2017

Zaterdag 23 september 2017 waren de deuren van Scouting Willem-Alexander weer geopend voor de jaarlijkse open dag

Tijdens deze dag konden belangstellende een kijkje nemen bij onze scoutinggroep om een indruk te krijgen wat scouting nu precies inhoud. In kleine groepjes konden de kinderen deelnemen aan de diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld broodjes bakken, over een touwbrug klimmen, pannenkoeken bakken van een kleine en een grote tokkelbaan naar beneden gaan, spekjes roosteren, mini-pionieren, touwtrekken en nog vele andere activiteiten.

De open dag werd mede mogelijk gemaakt door de diverse ouders die ons zijn komen helpen. We zijn dan ook erg dankbaar voor deze hulp.
Op de foto's is goed te zien dat iedereen het goed naar zijn zin had. Met alle vrijwilligers kijken we terug op een zeer geslaagde open dag.

De foto's van de open dag staan inmiddels allemaal online en zijn hier onder terug te vinden:

Lees meer: Open Dag 2017

Slotslapen en overvliegen 2017

Met het slotslapen sluiten we met alle groepen gezamenlijk het Scouting seizoen af.

Op de zaterdag was traditioneel het overvliegen. Tijdens het overvliegen nemen de leden die na de zomervakantie starten bij het volgende speltak afscheid van hun huidige speltak en worden ze verwelkomd door het nieuwe speltak.

Afscheid Jeroen

Daar naast hebben we afscheid genomen van Jeroen Verkleij. Na zich jaren lang ingezet te hebben als secretaris van de groep en als welpenleiding had hij aan het begin van het seizoen laten weten dat hij het besluit had genomen om aan het einde van het seizoen te stoppen als vrijwilliger. Dit konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Vrijwilligers bedankt

Ook wordt deze dag gebruikt om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet met een kleine attentie. Na het opruimen sluiten de vrijwilligers het Scouting seizoen af met een gezamenlijke BBQ.

Foto's

De foto's van het slotslapen en het overvliegen zijn hier te vinden op onze Facebook pagina. Facebook heeft recentelijk (gisteren) de dienst waarmee onze website foto's vanaf Facebook op onze website getoond worden aangepast. Helaas is de software die de foto's naar onze website kan halen nog niet aangepast op deze wijziging van Facebook. De foto's worden zodra de software is aangepast ook direct hier op de website getoond.

 


Browse an album and pick photo using checkbox which will appear on hover

  Selection Preview

Onze website is verhuisd

Onze website is verhuisd naar een nieuwe hosting provider

Het is al weer bijna een jaar geleden dat we onze website compleet vernieuwd hebben. De hosting provider die destijds als beste optie naar voren kwam heeft de afgelopen periode wijzigingen doorgevoerd waardoor zij niet langer de juiste keuze zijn voor onze website. Afgelopen dinsdag is onze website daarom verhuisd naar de nieuwe hosting provider.

 

Niet alleen een verhuizing maar ook vernieuwing

Onze nieuwe hosting provider biedt ook nieuwe mogelijkheden. Veiligheid is voor ons altijd belangrijk, ook digitaal. Na de verhuizing is onze website voorzien van een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt er voor dat alle communicatie tussen onze website en jouw computer versleuteld wordt verstuurd. Je hoeft hier zelfs niets voor te doen. Wanneer je naar http://www.scoutingharmelen.nl gaat dan wordt dit automatisch omgezet naar https://www.scoutingharmelen.nl. In de adresbalk van je internet browser zal ook een slotje verschijnen om aan te geven dat de website beveiligd is.

Ook bedrijven als Google hechten veel waarde aan websites met een hogere veiligheid daarom komen deze websites hoger in de zoekresultaten te staan. Dit heeft dus tot gevolg dat onze website sneller getoond zal worden in de zoek resultaten.

 

Website bijgewerkt naar de nieuwe versie

Tegenwoordig weten kwaadwillenden steeds sneller misbruik te maken van fouten in de beveiliging van software en websites. Onze website wordt dan ook actief onderhouden en wordt zeer regelmatig bijgewerkt naar de nieuwste versie. Hierdoor is de kans dat onze website gehackt kan worden of misbruikt wordt voor doeleinden zoals bijvoorbeeld phising zeer minimaal. Zeker in combinatie met het nieuwe SSL certificaat.

Vrijwilligers gezocht

Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren. De vrijwilligers van Scouting Willem-Alexander zorgen er voor dat dit kan in een veilige en vertrouwde omgeving

Ben jij enthousiast? Geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Vacatures

Onze groep is de afgelopen periode flink gegroeid. Naast meerdere jeugdleden hebben we begin 2017 ook 3 nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Binnen onze groep hebben wij momenteel nog wel een paar vacatures open staan. Klik op de functie voor een wat uitgebreidere uitleg van de functie.

De eerste functie betreft de functie van voorzitter.Als voorzitter geef je leiding aan het groepsbestuur. Tijdens de groepsraad zit jij de vergadering voor. In overleg met het bestuur zorg je voor de PR van onze groep en weet je de groep in contact te houden met lokale middenstand, sponsoren, enz. Je draagt zorg voor de bewaking en de continuïteit van het groepsbeleid. Je dient affiniteit te hebben en onderhouden met de leidinggevenden van de speltakken die zorg dragen voor de wekelijkse uitvoering van het scoutingspel.

De functie van groepsbegeleider wordt momenteel door ingevuld door Ronald Sloot. Aangezien Ronald naast deze functie nog 4 functies binnen onze groep vervult heeft hij aangegeven deze functie te vervullen totdat er iemand anders gevonden wordt. Een groepsbegeleider is op de hoogte van wat er onder de vrijwilligers leeft en is alert op nieuwe ontwikkelingen. Periodiek informeer je bij de individuele vrijwilligers en de leidingteams om te horen hoe het gaat. Bij meningsverschillen binnen de vrijwilligersteams probeer je te bemiddelen. Ook motiveer, stimuleer en adviseer je de bestuursleden. Je bevorderd daarmee de sfeer en de samenhang binnen de groep. Daar naast coördineer je de maatschappelijke stages en help je bij de werving en begeleiding van nieuwe vrijwilligers.

Met regelmatig organiseren we een klusdag. Tijdens zo'n klusdag doen we klussen in en rondom ons gebouw of verrichten we onderhoud aan ons materiaal. Mocht je interesse hebben om ons een keer te komen helpen neem dan contact op via 

Interesse maar nog geen ervaring?

Heb je interesse in een van de bovenstaande functies maar mis je nog ervaring of de benodigde kennis dan is dat geen probleem. Uiteraard zullen we jou begeleiden en waar nodig helpen bij het uitvoeren van je functie. Binnen Scouting Nederland zijn er ook diverse trainingen beschikbaar voor de verschillende functies.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Bij Scouting staat de veiligheid van onze leden voorop, we gaan er daarom vanuit dat je van onbesproken gedrag bent en geen bezwaar hebt dat wij een (gratis) Verklaring Omtrent het Gedrag voor je aanvragen wanneer je besluit om vrijwilliger te worden.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over een van de vacatures of wil je graag als vrijwilliger helpen maar weet je nog niet in welke functie, dan kun je altijd eens langs komen tijdens een van de opkomsten. Onze vrijwilligers vertellen graag over hun ervaringen en kunnen je ook voorzien van verdere informatie. Uiteraard is het ook mogelijk om contact op te nemen via