Logboek Bevers

opkomst 13 mei

Vandaag zijn we gezellig naar het Oortjespad geweest. We hebben allerlei beestjes gezien. We hebben geitjes, heel veel kippen, pauwen een nandoe, ezels, pony's, cavia's en een varken gezien. ook hebben de bevers lekker op de speeltoestellen gespeeld. Ook wilden ze erg graag de uitkijktoren beklimmen, helaas was deze gesloten en konden de bevers er niet op. De pauwen vonden de bevers erg leuk, vooral toen het mannetje zijn staart had uitgevouwen, de bevers vonden hem erg mooi. Ook hebben we even in het huisje gekeken en de bevers hebben daar naar verschillende vogelgeluiden geluisterd. Als laatste gingen we naar een speeltuintje waar de bevers lekker geschommeld en geduikeld hebben. Toen was het tijd om weer naar huis te gaan.

opkomst 6 mei

Vandaag hadden de bevers een bijzondere opkomst.

We begonnen bij de kerk in Harmelen om een speurtocht te doen. De speurtocht bestond voor een deel uit een fotoroute die de bevers erg leuk vonden. Het tweede deel van de route bestond uit een kraaltjes route elke richting had zijn eigen kleur. Het laatste deel was en deel een smiley route, waar de smiley heen keek moesten we heen, de moeilijke kruispunten stonden al voor ons getekend. Tussendoor hebben de bevers lekker in de speeltuin gespeeld en kregen ze bij Chantal thuis even lekker drinken en een spekkie.

 

opkomst 22 april

Vandaag was het zover: de bevers gaan hun insigne afsluiten en hebben een sportfeest georganiseerd voor de welpen.

Eerst werd er bij het kampvuur het verhaal van sint-Joris verteld met een klein toneelstukje.

Daarna gingen we als warming up een paardenrace doen, dat was erg leuk. Daarna werden de groepen verdeeld en kreeg elk groepje welpen één of twee bevers als begeleiding. Met deze groepjes werden er allemaal verschillende spelletjes gedaan onder de begeleiding van de bevers. Er was een hindernisbaan, touwtrekken, verspringen, koekhappen, spekjes roosteren, voetbal, kloslopen en nog wat meer. Als afsluiting ging de hele groep overgooien met verschillende bollen wol en ontstond er een groot kleurig spinnenweb. Als laatste moesten de welpen zeggen of de bevers hun insigne verdiend hadden en dat was gelukkig zo!   

opkomst 7 & 8 april

Deze opkomst gingen de bevers met de welpen proefslapen.

Als eerste werden er nog wat tenten opgezet zodat alle kinderen konden slapen, daarna werden er groepjes gemaakt en de tenten ingericht. Daarna gingen we nog lekker bij het kampvuur zitten. Toen was het al snel tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend waren de bevers lekker op tijd wakker en ze waren erg rustig in de tent. Deze dag hadden we een leiding feest, er was een disco en de bevers mochten lekker cupcackes versieren en deze natuurlijk lekker opeten. Toen was het proefslapen alweer voorbij. Het was heel erg gezellig!