Wil je graag lid worden bij Scouting Willem-Alexander Harmelen? Leuk! Scouting Willem-Alexander Harmelen staat altijd open voor nieuwe leden voor alle speltakken! Hoe gaat het lid worden in zijn werk en wat komt er allemaal bij kijken? Op onze website vind je alle informatie. Hopelijk kunnen we jou snel begroeten bij onze Scoutinggroep!

Lid worden

Kinderen en jongeren die nieuw zijn, mogen 3 keer vrijblijvend met een opkomst meedoen. Daarna moeten zij beslissen of ze willen blijven of niet. Dan wordt in samenspraak met de ouders een datum gekozen voor installatie. De kinderen doen daarbij een belofte en krijgen de installatietekens op hun bloes gespeld. Bij of na de installatie krijgen de kinderen ook hun eerste rekening mee. Met naast een bedrag voor het resterende deel van het half jaar, ook een bedrag van 15 € installatiekosten.

Contributie

De contributie bestaat uit twee delen. 60 € voor de groep en 30 € voor afdracht aan Scouting Nederland. Het deel voor de groep wordt in twee termijnen geïnd, één in het voorjaar en één in het najaar. De afdracht aan Scouting Nederland wordt in het voorjaar geïnd. Voor kinderen die er later bijkomen wordt de contributie verrekend naar rato van het aantal maanden dat de periode nog telt.

3 keer vrijblijvend kijken

Wil je een keertje komen kijken, meld dit dan bij de contactpersoon van jou leeftijdsgroep (speltak).

Bevers (5-7 jaar) (niet actief)
Welpen (6-11 jaar) Annet Bakker
Scouts (11-15 jaar) Niels de Kruijff
Explorers (15-18 jaar) Ronald Sloot

Inschrijven

In deze brief staat de belangrijkste informatie rondom het lidmaatschap kort samengevat.

Daar naast hebben wij nog wat gegevens van je nodig. Het formulier betreft ons inschrijfformulier. Deze ontvang je per e-mail vanuit de teamleider van het speltak. Sla dit formulier op en open deze vervolgens met Adobe Acrobat Reader (Deze is gratis te downloaden vanaf de Adobe website). De rood omlijnde velden zijn benodigd en de andere velden zijn optioneel. Print het formulier na het invullen uit, onderteken het formulier en lever deze in bij onze gegevensbeheerder. De gegevensbeheerder zal de gegevens van het formulier verwerken in de landelijke ledenadministratie van Scouting Nederland.

We hopen natuurlijk dat we het nooit nodig hebben maar mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens een opkomst of een kamp dan kan de leiding aan de hand van het gezondheidsformulier er voor zorgen dat het jeugdlid de noodzakelijke zorg krijgt. Wij verzoeken je om het gezondheidsformulier digitaal in te vullen en ook digitaal retour naar gegevensbeheerder te sturen. Pagina 3 van het formulier is optioneel indien je meer ruimte nodig hebt. Het formulier dient alleen ondertekent te worden op het moment dat er een kamp plaatsvind in het buitenland. In Nederland is dit gedeelte namelijk al bij wet geregeld. Ook bij dit formulier zijn de rood omlijnde velden benodigd en zijn de andere velden optioneel.

Sinds 1 januari 2005 moet iedereen vanaf 14 jaar in Nederland zich kunnen identificeren wanneer een bevoegd ambtenaar daar om vraagt. Ook tijdens Scouting activiteiten kunnen we daar mee te maken krijgen. Tijdens de Scouting activiteiten en kampen kan het altijd een keer voorkomen dat je niet je niet een geldig legitimatiebewijs bij je hebt. Om te voorkomen dat er problemen kunnen ontstaan op het moment dat je jouw legitimatie niet mee hebt ontvangen we graag een kopie van een geldig legitimatiebewijs van alle leden van 14 jaar en ouder. De leiding bewaard deze bij je gezondheidsformulier. De map met gezondheidsformulieren is tijdens Scouting opkomsten, activiteiten en kampen altijd aanwezig. Mocht het nodig zijn dan kan de leiding dus altijd de kopie tonen aan de bevoegd ambtenaar. In deze brief staat een korte uitleg hoe je een veilige kopie maakt van je legitimatiebewijs.