Ben je tussen de 15 en 18 jaar en opzoek naar uitdaging? Dan is de explorergroep van Scouting Willem-Alexander iets voor jou!

Zelfstandig

Explorers zijn zelfstandig en maken elk halfjaar hun eigen programma. Als je pas Explorer bent zul je vooral aan het meedoen met de activiteiten. Als je al wat gevorderd bent help je mee met maken van het programma. Als ervaren Explorer bent ga je ook zelf (alleen of in een groepje) activiteiten organiseren.
Maar hoe zelfstandig explorers ook zijn, ze worden ondersteund door twee begeleiders die ook het een en ander voorbereiden.

Opkomsten

Elke zaterdagavond begint de opkomst om 19.00 uur. Het is de bedoeling dat er om 21.30 uur wordt afgesloten. Meestal loopt dit uit omdat het erg gezellig is. Het is de bedoeling dat je als Explorer naar elke opkomst komt. Wanneer je een keer niet kunt, dan graag even afmelden door een mailtje te sturen naar de leiding .

De explorers doen veel verschillende dingen tijden de opkomsten, uiteenlopend van een filmavond tot een pionier opkomst. Ze beginnen elke zaterdag met een spel zoals paaltjesvoetbal. Dan volgt de activiteit die op het programma staat en word er wat gegeten en gedronken. Aan het einde wordt de opkomst afgesloten en gaan de Explorers naar huis.

Kampen en overvliegen

Een aantal keer per jaar hebben de explorers een kamp. Het laatste weekend van het seizoen, vlak voor de zomervakantie, is doorgaans het "slotslaap-weekend". Dit kamp vindt plaats op ons eigen terrein en duurt voor de Explorers meestal twee nachten. Tijden dit kamp vindt doorgaans het overvliegen plaats. De oudste Scouts vliegen over naar de Explorers. Na de periode als explorer kun je leiding worden.
De andere kampen hebben geen vaste datum.

Explorer worden?

Wil je een keertje komen kijken, neem contact op met Ronald Sloot. E-mail:
Je kunt 3 keer gratis kijken, daarna beslis je of je blijft of niet. Meer informatie vind je bij Lid worden.